Su Konusunda Önemli Adımlar

Su konusunda önemli adımlar
Lapta - Karşıyaka takviye içme suyu projesine başlandı
 
Lapta Belediyesi sınırları dahilinde bulunan birçok köyde su konusunda genel bir rahatlama sağlamak amacı ile Lapta ile Karşıyaka’nın içme suyu şebekelerine takviye yapmak için hazırlanan projeye başlandı. Takviye İçme Suyu Projesi ile, Lapta Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl yapımını tamamladığı Lapta Artezyen Kuyusundan sağlanan saatte 60 ton su ile Lapta ve Karşıyaka İçme Suyu Şebekelerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.
 
Yine geçtiğimiz yıl ilgili proje kapsamında Simena Tatil Köyü ile Balina Sosyal Tesisleri arasındaki anayol güzergahında, çap genişletme çalışması gerçekleştirilerek, Lapta Artezyen Kuyusundan gelecek olan su miktarına ve halk sağlığına uygun borularla değiştirilmişti.  
 
Lapta Belediyesi tarafından projenin devamı olarak, Lapta Artezyen Kuyusundan sağlanan suyun Karşıyaka’ya ulaştırılması için, Simena-Balina hattına bağlantısının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu proje ile, Lapta Artezyen Kuyusuna elektrik hattı döşenmesi, 2 adet su deposu yapımı ve 4000 metrelik isale hattı çekilmesi işleri gerçekleştirilecektir. Böylelikle Karşıyaka İçme Suyu Tesislerinden su alan köylere daha fazla su pompalama imkanı sağlanarak, genelde su konusunda büyük bir rahatlama hedeflenmektedir.
 
TC Yardım Heyeti ile Lapta Belediyesi ortaklığında hayata geçirilecek proje ihalesi sonuçlanarak, yüklenici firma belirlenmiştir. İş programına uygun olarak geçtiğimiz günlerde start alan projenin, kısa sürede tamamlanması hedeflenmektedir.

logo blackqr codeSizlere daha yakın olmak ve ihtiyaçlarınızı en kısa zamanda tamamlamak için web sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

İletişim Bilgilerimiz

Twitter

Twitter response: "Could not authenticate you."

Kampanya ve ek bilgiler için kullanılacak alan...