Warning: curl_exec() has been disabled for security reasons in /home/laptabel/public_html/wp-includes/Requests/Transport/cURL.php on line 164
Destek Hizmetleri Birimi – Lapta Belediyesi

Destek Hizmetleri Birimi

Lapta Belediyesinin Belediyeler reformu ile birlikte KKTC’nin en geniş yüzölçümüne sahip belediyesi konumuna gelmesi ile halka hizmet kalitesini artırmak için, yeni ambar ve atölye binası inşasını tamamlayarak, hizmete koydu. Lapta Atıksu Arıtma Tesisi yanında bulunan yeni bina, demir işleri atölyesi, kaporta boya atölyesi, oto-elektrik işleri atölyesi, araç bakım atölyesi (Makinist), genel motor tamir atölyesi ve ambar olmak üzere birçok birime hizmet veriyor. Ayrıca Lastik servisi ve araç yıkama servislerinin de hizmete girmesi ile birlikte Lapta Belediyesi hizmet alanında büyük bir yol katetmiş oldu.
Demir işleri atölyesinde Lapta Belediyesine bağlı tüm köyler için gerekli demir işleri yapılmaktadır. rogar kapakları, korkuluklar, ızgaralar, futbol sahaları için gerekli demir işleri, tribün yapımı, telleme işleri, tabelalar gibi birçok alana hizmet vermektedir.
Kaporta boya atölyesinde Lapta Belediyesi bünyesinde bulunan 67 araç 4 motosiklet olmak üzere toplam 71 aracın, iş sırasında gerçekleşen vuruk, kırık, pas gibi hasarlarının giderilerek, yeni gibi boyanarak hizmete sunulması işlerini kapsamaktadır.
Oto-elektrik işleri atölyesinde Lapta Belediyesi bünyesinde bulunan 71 aracın elektrik arızaları giderilmektedir.
Araç bakım atölyesinde, Lapta Belediyesi bünyesinde bulunan tüm araçların düzenli olarak servis ve bakımları yapılmaktadır. araç arızalarının giderilerek, bakım ve servislerinin zamanında yapılması dolayısı ile, araçların uzun ömürlü olması ve Belediyeye uzun süre hizmet vermesi amaçlanıyor. Araç arızalarının zamanında giderilmesi ile araçlar kısa sürede yeniden hizmet vermeye başlamaktadır.
Lastik servisi ile hizmet sırasında arızalanan veya lastiği patlayan araçlara anında müdahale edebilmektedir. Araç içerisinde hizmet veren servis zaman kaybına engel olmamak ve aracın arızasının giderilmesinin ardından hizmete kaldığı yerden devam edebilmesi için düşünüldü.